Megjelenítés módja:
 
Előző 1 650 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Metél?hagymás juhtúró krémleves

Hozzávalók

5-6 közepes burgonya

1 kiskanál ?rölt köménymag
20 dkg juhtúró
?rölt bors
1 csokor metél?hagyma
2 zsemle
1 ev?kanál vaj

      A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Lábasba szórjuk, 8 deci hideg vizet öntünk rá, megsózzuk, a köménymaggal f?szerezzük, és kis lángon teljesen puhára f?zzük. Ezután lesz?rjük, és még forrón szitán áttörjük. A burgonyapürét f?z?levébe visszaöntjük, az elmorzsolt juhtúrót hozzáadjuk, és habver?vel simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk és rövid ideig állni hagyjuk. A zsemléket 1 centis kockákra vágjuk, és a vajon kevergetve megpirítjuk. Tálaláskor a forró levest a felaprított metél?hagymával és a zsemlekockákkal megszórjuk.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 388 kcal / 1622 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY