Megjelenítés módja:
 
Előző 1 415 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tojáshabos fasírt

Hozzávalók

1 kis fej vöröshagyma
1 ev?kanál olaj
50 dkg darált sertéshús (lehet a fele marha vagy szárnyas is)
1 tojás
2 dl tej
1 zsemle
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, ?rölt bors
a töltelékhez:
10 dkg mélyh?tött zöldborsó
10 dkg gépsonka
4 tojás
1 ev?kanál olaj
a tetejére:
1 tojásfehérje
1 ev?kanál zsemlemorzsa

      A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, és egy ev?kanál olajon üvegesre pirítjuk. A darált húst a tojással, az el?z?leg tejbe áztatott és kifacsart zsemlével, a pirított hagymával, a fokhagymával, sóval, borssal összedolgozzuk. A húsmasszát alufólia lapra halmozzuk, és kb.egy centi vastagságú téglalappá formázzuk. A zöldborsót lobogva forró vízben 5 percig f?zzük, majd lesz?rjük, és jól lecsöpögtetjük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A 4 tojást felverjük, egy ev?kanál olajon lágy rántottát sütünk bel?le, és a húsra terítjük úgy, hogy a húslap szélein kb. kétujjnyi kilátsszon. A zöldborsót és a sonkacsíkokat a tojás közepére szórjuk, és az alufólia segítségével feltekerjük, ahogyan a bejglit szokás. A tojásfehérjét félig felverjük, és a tepsibe fektetett hústekercset megkenjük vele. A tetejét a zsemlemorzsával egyenletesen megszórjuk, majd közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Az els? 15 percben a tetejét alufóliával könnyedén betakarjuk, nehogy a tojáshab és a morzsa megégjen.


Egy adag: 545 kcal / 2279 kJ.
Italajánlat: száraz rozé.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY