Megjelenítés módja:
 
Előző 1 368 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Malacpástétom sajtos tésztában

Hozzávalók

(kb. 16 szelethez)
a tésztához:
25 dkg margarin
1-1 csipetnyi só és ?rölt fekete bors
1 csapott ev?kanál csemege pirospaprika
1 tojás
1 tojássárgája
15 dkg reszelt ementáli sajt
35 dkg finomliszt
a töltelékhez:
12 dkg csiperke
12 dkg császárszalonna
1 nagy vöröshagyma
2 ev?kanál olaj
2 gerezd fokhagyma
3-4 ev?kanál zsemlemorzsa
20 dkg juhsajt
fél csokor friss majoránna
1 kg darált sertéshús
3 tojás
3 dkg tisztított tökmag
5 dkg konzerv kapribogyó
a lekenéshez:
2 ev?kanál tejszín
1 tojássárgája

      A tésztához a margarint el?ször magában, majd a sóval, a borssal és a pirospaprikával habosra keverjük. A tojással, a tojássárgájával, a reszelt sajttal meg a liszttel tésztává gyúrjuk. Letakarva 3 órára h?t?szekrénybe tesszük. A gombát megtisztítjuk és durvára, a szalonnát vékony csíkokra, a lehéjazott vöröshagymát finomra vágjuk. A szalonnát serpeny?ben, az olajon kissé kiolvasztjuk, a hagymát hozzáadjuk, és megfonnyasztjuk. A zúzott fokhagymával és a gombával tovább pirítjuk. Ezután a zsemlemorzsával, a kis kockákra vágott juhsajttal, a fölaprított majoránnával, a darált hússal, a tojásokkal, a tökmaggal és a kapribogyóval összedolgozzuk. Megsózzuk, megborsozzuk. A tésztát két süt?papír vagy zsírpapír közé fektetve 4 milliméter vékonyra kinyújtjuk. Két kerek, egyenként 23 centi átmér?j? lapot szabunk bel?le. Az egyiket belefektetjük egy ugyanekkora tortaformába. A maradék tésztát kb. 75x9 centis tésztaszalaggá formáljuk, ez kerül a forma oldalára úgy, hogy egy kicsit túl is lógjon rajta. A kibélelt formát a húsos masszával egyenletesen megtöltjük, a másik kerek tésztalappal befedjük, és a lelógó tésztát szorosan hozzányomkodjuk, így sütés közben a pástétom nem nyílik szét. A tejszínnel felvert tojással megkenjük, majd a teteje közepén egy kis lyukat fúrunk a tésztába, hogy a sütés közben keletkez? g?z eltávozhasson. El?melegített süt?ben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) 15 percig, majd a süt? h?mérsékletét 30 fokkal csökkentve további 40 percig sütjük. A formában hagyjuk kih?lni, majd deszkára borítjuk, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.


Elkészítési id?: 2 óra + a tészta pihentetése.
Egy adag: 584 kcal / 2447 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY