Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1268 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Rizstorta joghurtban pácolt csirkével töltve

Hozzávalók

1 csirke (kb. 1,5 kg)
5 dkg vaj
1 nagy vöröshagyma
2,5 dl átsz?rt húsleves
2 tojás
4 dl joghurt
25 dkg f?tt rizs
2-3 szál sáfrány 1 ev?kanálnyi meleg vízbe áztatva
1 kiskanál ?rölt fahéj
só, ?rölt bors
maroknyi szárított áfonya (apró szem? mazsolával is helyettesíthet?)
5 dkg szeletelt mandula

      A csirkét feldaraboljuk, ahogyan a paprikás csirkéhez szoktuk. A vaj kétharmadát egy serpeny?ben felolvasztjuk, majd a megtisztított és felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. A húsdarabokat rádobjuk, és 4-5 percig együtt pirítjuk. A húslevessel felengedjük, felforraljuk, és 40 percig f?zzük. Ezalatt a csirke megpuhul, leve pedig jól bes?r?södik, amit lesz?rünk, de nem öntünk ki. Ezután a húst leb?rözzük, kicsontozzuk, és kis kockákra vágjuk. A tojást meg a joghurtot egy tálban összekeverjük, a csirkehúst beleforgatjuk, és lefedve 2 órán át pácoljuk. A csirkehúst a pácléb?l sz?r?kanállal kiszedjük, helyébe öntjük a f?tt rizs felét. Jól összekeverjük, majd az egészet kivajazott, kerek süt?formába vagy t?zálló tál aljára simítjuk, és a húskockákat rárakjuk. A maradék rizst a sáfrányos vízzel, fahéjjal, sóval, borssal összekeverjük, majd a csirkét befedjük vele. A szárított gyümölcsöt és a mandulát a tetejére szórjuk, és a félretett f?z?lével jól meglocsoljuk. Lefedve közepesen meleg süt?ben 35-40 percig sütjük. Ha kész, kissé h?lni hagyjuk, majd késsel körbevágjuk, egy tálat borítunk rá, és ügyesen megfordítjuk. Az így kapott rizstortát cikkekre vágva sok-sok zöld salátával kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 679 kcal / 2839 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY