Megjelenítés módja:
 
Előző 1 760 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Zöldf?szeres, sonkás tészta

Hozzávalók

20 dkg tollhegytészta (rövid cs?tészta is jó hozzá)

3 gerezd fokhagyma
3 ev?kanál olívaolaj
1-1 csokor friss petrezselyem, bazsalikom, majoránna
15 dkg füstölt, f?tt sonka
só, ?rölt bors
3 dkg margarin
2 ev?kanál finomliszt
4 dl tej
1 dl tejszín
a tepsi kikenéséhez:
vaj, zsemlemorzsa
a tetejére:
4 ev?kanál f?szeres paradicsommártás

      A tésztát lobogva forró, sós vízben kif?zzük, lesz?rjük, és lecsöpögtetjük. A zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk, a felaprított zöldf?szereket beleszórjuk, és a kis kockákra vágott sonkát is hozzáadjuk. Egy lábasban a megolvasztott margarinon a lisztet megfuttatjuk, a tejjel felengedjük, megsózzuk, megborsozzuk, és s?r? mártássá f?zzük. A tejszínnel hígítjuk, majd a f?tt tésztát beleforgatjuk. Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt tepsibe vagy t?zálló tálba öntjük, és forró süt?be tolva, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 185 °C) 30 percig sütjük. Nagy kockákra vágva f?szeres paradicsommártással megöntözve tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 638 kcal / 2667 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY