Megjelenítés módja:
 
Előző 1 582 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Fogasszelet jóasszony módra

Hozzávalók

60 dkg fogasfilé

7 dkg vaj
2 dl halcsontokból f?zött alaplé
1 dl száraz fehérbor
1 kis fej vöröshagyma
25 dkg csiperkegomba
1 mokkáskanál ?rölt bors
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejszín
1 csapott ev?kanál finomliszt

      A halat kissé lapjában 4 egyforma szeletre vágjuk. Megsózzuk és kivajazott t?zálló tálba fektetjük. A halalaplevet meg a bort ráöntjük, megvajazott zsírpapírral letakarjuk. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 10-12 percig pároljuk, majd sz?r?lapáttal kiemeljük. A hagymát és a gombát megtisztítjuk, az el?bbit finomra, az utóbbit szeletekre vágjuk. A maradék vajat fölolvasztjuk, a hagymát kevergetve megfonnyasztjuk rajta. A gombát hozzáadjuk, nem túl er?sen megpirítjuk, gondolatnyit megsózzuk, megborsozzuk. A fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük, a hal boros párolólevével fölöntjük. Ha fölforrt, a tejszínnel simára kevert liszttel s?rítjük. A puha halat óvatosan - nehogy összetörjön - belerakjuk, és megforrósítjuk benne. Petrezselymes vajas burgonya illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 513 kcal / 2145 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY