Megjelenítés módja:
 
Előző 1 109 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sonkás tojással töltött zsemlefészek

Hozzávalók

4 nagy zsemle
2 ev?kanál vaj
1 gerezd fokhagyma
a töltelékhez:
4 tojás
2 ev?kanál tej

2 ev?kanál olaj
20 dkg f?tt sonka
a tetejére:
friss kakukkf?

      A zsemlék kalapját levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A vajat a zúzott fokhagymával összekeverjük, majd a zsemlék üregét és kalapját megkenjük vele. El?melegített süt?ben nagy lánggal (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) 8 perc alatt ropogósra sütjük. Közben a tojásokat kever?tálban a tejjel és egy csipetnyi sóval fölverjük. Az apró kockákra vágott sonkát az olajon megpirítjuk, a tojást ráöntjük, és kevergetve addig sütjük, amíg megkocsonyásodik. A tölteléket a ropogósra sült zsemlék üregébe töltjük. Tetejüket a fölaprított kakukkf?vel megszórjuk, és a kalapokat visszaillesztve máris kínáljuk.


Elkészítési id?: 35 perc.

Italajánlat: szárazfehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY