Megjelenítés módja:
 
Előző 1 402 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sonkás-káposztás ?púpozott? kenyér

Hozzávalók

25 dkg savanyú káposzta
1 ev?kanál vaj
só, ?rölt bors
5 ev?kanál fehérbor
1 dl er?leves (leveskockából is jó)
15 dkg füstölt, f?tt sonka
4 tojás
2 ev?kanál tejszín
1 csokor metél?hagyma
4 szelet barna kenyér

      A káposztát hideg vízzel átmossuk, lecsöpögtetjük, néhány vágással rövidebb szálúra aprítjuk. A vajat megolvasztjuk, a káposztát rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, a bort és az er?levest ráöntjük. Kevergetve 10 perc alatt megpároljuk, majd sz?r?kanálba szedjük, és jól lecsöpögtetjük. Az apró kockákra vágott sonkát a káposztával összekeverjük. A tojásokat kever?tálban egy csipetnyi sóval és a tejszínnel felverjük. A sonkás káposztát serpeny?ben megforrósítjuk, a tojást ráöntjük, és kevergetve addig sütjük, amíg megszilárdul. Tetejét fölaprított metél?hagymával megszórjuk. A káposztás omlettet a kenyérszeletekre halmozzuk, és azonnal tálaljuk. A metél?hagymáról le is mondhatunk.


Elkészítési id?: 40 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY