Megjelenítés módja:
 
Előző 1 425 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Zöldséggel t?zdelt comb

Hozzávalók

(6 személyre)
3 sárgarépa
3 petrezselyemgyökér
1 hosszúkás póréhagyma
1 kg sertéscomb egyben (inkább hosszúkás darab)
1 ev?kanál só
4-5 ev?kanál olaj
1 ev?kanál finomliszt
4,5 dl víz
1-1 mokkáskanál paradicsompüré és csíp?s paprikakrém
1 húsleveskocka

      A zöldségeket megtisztítjuk, leöblítjük. A kétféle répát kisujjnyi vastagságúra faraghassuk vele. A pórét hasonlóan vékonyra hámozzuk. A lees? zöldségforgácsot eltesszük a mártáshoz. A húst megmossuk, leszárogatjuk, és rostjaival párhuzamosan, hosszában végig felszúrjuk, mégpedig annyi helyen, amennyi zöldséget faragtunk. Következ? tennivalónk, hogy a zöldségrúdakat a nyílásokba toljuk. Az így el?készített pecsenyét besózzuk, kiolajozott tepsibe tesszük. A tetejét is meglocsoljuk olajjal. El?melegített süt?ben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 170 °C) kb. 1 óra 10 percig sütjük úgy, hogy az els? fél órában alufóliával lefedjük. Közben zsírjával gyakorta meglocsoljuk, a pecsenyét párszor megforgatjuk. Fontos, hogy a sült elkészültét beleszúrt t?vel ellen?rizzük, mert ha túl vastag, akkor belül nyers maradhat. Ha kész, zsírját lábasba töltjük, és a zöldségforgácsot pár percig pirítjuk benne. A lisztet rászórjuk, kissé megpirítjuk, majd a vizet ráöntjük. A paradicsompürével meg a paprikakrémmel ízesítjük, a leveskockát belemorzsoljuk. Néha megkeverve 6-7 percig f?zzük, majd átsz?rjük. Akkor jó, ha híg mártáshoz hasonló. A pecsenyét rostjaira (és a zöldségekre) mer?legesen felszeleteljük, és pecsenyelével körülöntve tálaljuk. Parajfelfújt és burgonyapüré illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 1 óra 5 0 perc.

Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY