Megjelenítés módja:
 
Előző 1 325 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Zöldspárgás pulykatekercs

Hozzávalók

4 szelet, egyenként kb.
15 dkg-os pulykamellfilé (csirkemellb?l, borjúcombból vagy sertéssz?zpecsenyéb?l is készíthetjük)

6 tojás
4 ev?kanál olaj
kb. 20 szál zöldspárga
2 húsleveskocka
4 nagy szelet sonka
1-1 dl tejföl és tejszín
1 ev?kanál finomliszt
fél mokkáskanál
?rölt fehér bors

      A húst közepesen vastag téglalappá kiverjük, enyhén besózva félrerakjuk. A tojásokat csipetnyi sóval felverjük, majd a forró olajon vékonyabb tojáslepényt sütünk bel?le. A spárgát megtisztítjuk, lábasba töltjük, b? fél liter vizet öntünk rá. A leveskockát belemorzsoljuk, a zöldséget kb. 8 perc alatt roppanósra f?zzük. Úgy a kétharmadát kiemeljük, lecsöpögtetjük. A húsokra egy-egy szelet sonkát fektetünk, erre kerül a tojáslepény, majd a zöldspárga. Feltekerjük, majd egyenként megolajozott alufóliába csomagoljuk. A lében maradt spárga mellé a lábasba rakjuk, és kis lángon kb. 20 percig f?zzük. Ha kész, a hústekercseket sz?r?lapáttal kiemeljük. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára keverjük, a maradék spárgás levet ezzel s?rítjük, majd az egészet merül?mixerrel pürésítjük, ha szükséges, átsz?rjük. Megborsozzuk, ha kell utánasózzuk, de kerülhet bele pár csepp citromlé vagy gondolatnyi cukor is. A hústekercset a fóliából kicsomagolva fölszeleteljük, és tálaláskor a mártással körülöntjük.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 541 kcal / 2262 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY