Megjelenítés módja:
 
Előző 1 180 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Spárgakrémleves ropogós szalonnával

Hozzávalók

1 kg közepes vastagságú vagy levesspárga
1 liter zsírtalanított zöldség- vagy er?leves
csipetnyi cukor
4-5 dkg vaj vagy margarin
2 ev?kanál finomliszt
1 dl f?z?tejszín

?rölt fekete bors
10 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna

      A spárgát megtisztítjuk, azaz vékony küls? héját lefejtjük, majd a fejeket levágjuk róla. Ezeket 4 darab kivételével más étel készítéséhez félretesszük. A spárga törzsét földaraboljuk, a cukorral ízesített levesben puhára f?zzük, majd merül?mixerrel pépesítjük. A vajat fölolvasztjuk, és a lisztet kevergetve megfuttatjuk benne. A spárgapürét rász?rjük, a tejszínnel dúsítjuk, és 3-4 percig forraljuk. Megkóstoljuk, megborsozzuk, ha kell utánasózzuk. Ha túl s?r?, kevés levessel vagy tejjel hígíthatjuk. Id?közben a szalonnát kisebb darabokra vágjuk, és ropogósra sütjük. A félretett 4 spárgafejet enyhén sós vízben roppanósra f?zzük, lecsöpögtetjük, majd tálaláskor a szalonnával együtt a leves tetejére szórjuk.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 362 kcal / 1514 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY