Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1483 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Citromos mártás

Hozzávalók

      1 gerezd megtisztított, vékonyra fölszeletelt fokhagymát és 2 kiskanál hosszúkásra reszelt citromhéjat 3 ev?kanál olívaolajon megfuttatunk. 3 deci tyúkhúslevessel fölöntjük, csipetnyit sózzuk, 1 kiskanál cukorral és 2-3 ev?kanál citromlével ízesítjük. 1 mokkáskanál sáfránnyal f?szerezzük, 2 percig forraljuk. 1 ev?kanál étkezési keményít?t 4-5 ev?kanál hideg vízzel vagy levessel összekeverünk, a citromos levet ezzel s?rítjük. Végül belemorzsolunk 2 deka vajat, hogy szép selymes legyen a mártás. Tálaláskor 2 deka, vékony lapocskákra vágott, pirított mandulát szórunk rá.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY