Megjelenítés módja:
 
Előző 1 767 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Cs?ben sült padlizsán

Hozzávalók

1 kg közepes padlizsán

1 kg paradicsom
1 kis csokor bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
1 csapott mokkáskanál
?rölt bors
5-6 ev?kanál olívaolaj
30 dkg mozzarella sajt
10 dkg frissen reszelt
parmezán

      A padlizsánt megmossuk, kocsányát levágjuk, törzsét fél centi vastagon fölszeleteljük. Tálba szórjuk, 1 kiskanálnyi sóval összekeverjük, 1 órán át állni hagyjuk. Ezalatt a paradicsomot meghámozzuk ehhez, ha szükséges, le is forrázzuk, majd magjait kikaparva apróra vágjuk, serpeny?be dobjuk. A fölaprított bazsalikommal és a présen áttört fokhagymával f?szerezzük, megborsozzuk, kissé megsózzuk. Lefödve, kis lángon 10 percig pároljuk, majd h?lni hagyjuk. A besózott padlizsánt folyó hideg víz alatt megmossuk, jól leszárogatjuk. Az olívaolajat serpeny?be öntjük, és a forró olajban a padlizsánkarikákat mindkét oldalukon 2 percig sütjük, majd anélkül, hogy lecsöpögtetnénk, t?zálló tálba vagy tepsibe rakjuk, és a maradék fölaprított bazsalikommal behintjük. Erre kerül a felszeletelt vagy kockákra vágott mozzarella, amit a paradicsomos mártással nyakon öntünk. Egy kevés parmezánnal behintjük és el?melegített süt?ben, közepes láng-gal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Ekkor a maradék parmezánt is rászórjuk, és további 10 percig sütjük.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 512 kcal / 2141 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor M?csényi Sauvignon Blanc 99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY