Megjelenítés módja:
 
Előző 1 695 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tejszínes zöldségleves

Hozzávalók

2-3 zsenge sárgarépa
4 közepes burgonya
1 kis fej karfiol
25 dkg (mélyh?tött) zöldborsó

1 csapott kiskanál cukor
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 csapott ev?kanál finomliszt
1 nagy csokor petrezselyem

      A zöldségeket megtisztítjuk. A répát közepes kockákra vagy kis hasábokra, a burgonyát 2,5 centis kockákra vágjuk. A karfiolt kisebb rózsáira bontjuk. Mindezeket fazékba szórjuk, b? 1 liter vízzel (még jobb, ha sz?rt húslevessel) fölöntjük, és fölforraljuk. A borsót még fagyottan hozzáadjuk, megsózzuk, a cukorral ízesítjük, és lefödve, kis lángon kb. 20 perc alatt puhára f?zzük. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára keverjük, és a zöldséglevest ezzel s?rítjük. Tálaláskor fölaprított petrezselyemmel gazdagon meghintjük.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 417 kcal / 1743 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY