Megjelenítés módja:
 
Előző 1 783 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Gombával töltött gomba

Hozzávalók

16 db lehet?leg egyforma, közepes méret? csiperke
só, ?rölt bors
6 dkg margarin
1 kis csokor petrezselyem
4 ev?kanál finomliszt
2 dl tej
késhegynyi reszelt szerecsendió
2 tojás
5-6 dkg reszelt sajt
8 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
b? olaj

      A gombát - miután homokos részeit levágtuk - megmossuk, majd szárát és kalapját különválasztjuk. Utóbbiakat enyhén megsózva, megborsozva félrerakjuk. A gombaszárakat lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk. A margarin felét fölolvasztjuk, és a gombaforgácsot addig pirítjuk benne, míg a leve el nem f?. A fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük. A maradék margarint szintén fölolvasztjuk, és 1 ev?kanál lisztet megfuttatunk benne. A tejjel fölöntjük, kevergetve 1-2 perc alatt s?r?re f?zzük. Ha kih?lt, a pirított gombareszelékkel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval f?szerezzük. Ezt a masszát a gombafejek üregébe töltjük, majd szembe-fordítva egymással, kettesével összeillesztjük. El?ször a maradék lisztben, azután a felvert tojásban, végül a sajttal összekevert morzsában megforgatjuk. B?, közepesen forró olajban 6-8 perc alatt megsütjük, papírtörl?re szedve lecsöpögtetjük. Párolt rizs és tartármártás illenek hozzá.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 590 kcal / 2467 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY