Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1328 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Töltött tulipánszirom

Hozzávalók

1 kisebb szál sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 darabka szárzeller
1 ev?kanál olívaolaj
10 dkg darált borjúhús (sertés vagy szárnyas is jó)
1,5 dl száraz fehérbor
1 marék szárított gomba

?rölt bors
majoránna
10 dkg f?tt sonka
3 ev?kanál reszelt parmezán
8-10 szál tulipán szirmai (kb. 32 szirom)
a tál kikenéséhez:
olívaolaj

      A sárgarépát, a hagymát és a zellerszárat megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd egy ev?kanál olívaolajon megfuttatjuk. A darált húst hozzáadjuk, néhány percig együtt pirítjuk, majd a fehérborral felöntjük. Az el?zetesen 15 percre langyos vízbe áztatott gombát alaposan megmossuk, kinyomkodjuk, felaprítjuk és a húsos keverékhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával f?szerezzük és fed? alatt 15-20 percig f?zzük, majd hagyjuk kissé kih?lni. A ragut a nagyon apróra vágott f?tt sonkával és a parmezánnal együtt merül?mixerrel pépesítjük, bevizezett tenyérrel pingponglabdányi gombócokat formálunk bel?le, és oldalukon körös-körül betapasztjuk tulipánszirmokkal úgy, hogy olyanok legyenek, mint a becsukódott tulipánvirág. T?zálló tálat olajjal vékonyan kikenünk, a tulipános gombócokat egymás mellé beleültetjük. A szirmok fels?, gombócra tapasztott széle felfelé nézzen, mert ez sütés közben kinyílik és így lesz szép virágformájú. El?melegített süt?ben közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 20 perc alatt aranypirosra sütjük. Könny?, joghurtos, metél?hagymás vagy petrezselymes tartármártás illik hozzá.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 325 kcal / 1359 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY