Megjelenítés módja:
 
Előző 1 321 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Variációk idei rántott csirkére

Hozzávalók

2 csirkemell vagy 4 csirkecomb
kb. 1 kiskanál só
10 dkg finomliszt
3 tojás
12 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
b? olaj

      A húst megmossuk, leszárogatjuk. A melleket kettévágjuk, a combokat egészben hagyjuk, de a forgónál ketté is csaphatjuk. Az, hogy a b?rét lehúzzuk ízlés dolga. Ezután a pecsenyét a sóval körös-körül bedörzsöljük, 10-15 percre félrerakjuk. F?szerezhetjük még ?rölt fekete borssal, vagy akár egy kevés pirospaprikával is, de fölaprított zöldf?szerekkel is megbolondíthatjuk, például kakukkf?vel, bazsalikommal vagy metél?hagymával. Ezután lisztbe, felvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, de cifrázhatjuk ezt is: ha a felvert tojásba egy ev?kanál tejfölt keverünk, könnyebb lesz a bundája. A sajtimádók a zsemlemorzsába reszelt sajtot, az ínyencek darált diót, míg a reformkonyha kedvel?i zabkorpát keverhetnek. Sütéskor b? olajat forrósítunk. Könnyen ellen?rizhetjük hogy elég meleg-e: kevés zsemlemorzsát szórunk bele, s ha sercegni kezd, jó - beletehetjük a húst. Közepes lángon kb. 15 percig sütjük. Fontos, hogy ne hirtelen süssük, mert akkor nemcsak kiszáradhat, hanem a belseje nyers maradhat. Elkészültét a beleszúrt villával ellen?rizhetjük; akkor jó, ha nem folyik véres lé bel?le. Lecsöpögtetve konyhai papírtörl?re szedjük. Hagyományosan petrezselymes burgonya és fokhagymás-ecetes uborkasaláta illik hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra 35 perc.
Egy adag: 588 kcal / 2458 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY