Megjelenítés módja:
 
Előző 1 222 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Duplahagymás, mézes csirke

Hozzávalók

10-12 apró vöröshagyma
1 fej fokhagyma
6 ev?kanál olaj
1 konyhakész csirke
1 csapott ev?kanál só
1 mokkáskanál ?rölt fekete bors
1 kis csokor tárkony
2-3 ev?kanál méz
kb. 2 dl száraz fehérbor

      A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az el?bbit csak akkor vágjuk félbe, ha nagyobbacska, az utóbbinál a gerezdeket azonban mindenképp. Az olaj felét megforrósítjuk, a kétféle hagymát üvegesre sütjük rajta, majd t?zálló tálba borítjuk. A csirkét 8 részre daraboljuk, a maradék olajon körös-körül megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított tárkonnyal f?szerezzük. A hagymára rakosgatjuk, a mézzel megkenegetjük, majd egy kevés bort és vizet öntünk alá. Süt?ben (kb. 150 °C; légkeveréses süt?ben 135 °C) 1,5-2 órán át sütjük, többször megforgatjuk. Közben levével locsolgatjuk, ha kell, pótoljuk. Ha túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk. Friss saláta illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 635 kcal / 2655 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY