Megjelenítés módja:
 
Előző 1 290 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Rizzsel töltött csirkemell

Hozzávalók

12 dkg f?tt rizs
diónyi vaj
1 fokhagymagerezd
3 ev?kanál friss sajt esetleg tehéntúró)
1 csokor petrezselyem
só, ?rölt bors
1 kiskanál apróra vágott, friss tárkony
4 fél kicsontozott, leb?rözött csirkemell
4 vékony szelet nyers füstölt sonka
1 ev?kanál olaj
1 dl száraz fehérbor
a díszítéshez:
petrezselyem

      A vajat serpeny?ben megolvasztjuk, és az apróra vágott fokhagymát megfuttatjuk benne. A f?tt rizst, a sajtot, a felaprított petrezselymet és a tárkonyt belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A csirkemellfiléket két fólia- vagy nejlonlap között kissé kiverjük. Mindegyikre egy-egy sonkaszeletet fektetünk, azokra sajtos rizst halmozunk, majd szorosan feltekerjük. Zsineggel átkötjük, széleit húst?vel is rögzíthetjük. A tekercseket az olajon körös-körül hirtelen megpirítjuk, majd egy kis tepsibe vagy t?zálló tálba egymás mellé rakjuk. A bort aláöntjük, és lefedve közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 30-35 percig sütjük. Vastag szeletekre vágva tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 405 kcal / 1693 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY