Megjelenítés módja:
 
Előző 1 617 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Hideg uborkás spárgakrémleves

Hozzávalók

1 nagy kígyóuborka vagy 2 vékonyabb fürtös uborka
40 dkg zsenge spárga
3 dl natúr joghurt
1,5 dl tejszín
1 csokor metél?hagyma
késhegynyi ?rölt szerecsendió
csipetnyi só
csipetnyi cukor
2 ev?kanál citromlé
a díszítéshez:
néhány szál metél?hagyma
frissen ?rölt fekete bors

      Az uborkát megmossuk és héjastól apró kockákra vágjuk. A spárgát megtisztítjuk, esetleges fás részeit teljesen eltávolítjuk, és a zsenge szálakat a fejekkel együtt kis darabkákra aprózzuk. Mindkett?t turmixgépbe szórjuk és pürésítjük. Ha túl s?r? lenne, egy kevés vízzel vagy húslevessel hígíthatjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a tejszínt, a felaprított metél?hagymát, csipetnyi sóval és cukorral ízesítjük, majd belecsorgatjuk a citromlevet. Addig turmixoljuk, amíg teljesen sima lesz. Tetején egész metél?hagymaszálakkal, 1-2 ?tekerésnyi? frissen ?rölt borssal megszórva azonnal tálaljuk.


Elkészítési id?: 15 perc.
Egy adag: 191 kcal / 799 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY