Megjelenítés módja:
 
Előző 1 541 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Töltött karalábé kertbarát módra

Hozzávalók

2 csirkemell
1 kiskanál ételízesít? por
8 kis karalábé zsenge leveleivel együtt
2 tojás
2 ev?kanál tejföl
1 nagy csokor petrezselyem
só, ?rölt bors
5 dkg vaj
2 ev?kanál liszt
2 dl tejföl

      A csirkemellet leb?rözzük, kicsontozzuk, a húst ledaráljuk. A csontokat annyi - az ételízesít? porral elkevert - vízben, amennyi ellepi, 15-20 percig f?zzük. A karalábékat meghámozzuk, belsejüket karalábévájóval kivájjuk. Ezt a forgácsot apróra vágjuk, és a darált hússal, a tojásokkal, a tejföllel összedolgozzuk. A felaprított petrezselyem felével, sóval, borssal ízesítjük, majd a karalábék üregét a masszával megtöltjük. A csontlevet lesz?rjük, és a töltött karalábékat puhára f?zzük benne. (A csontot kidobjuk.) Amíg a karalábé puhul, zsenge leveleit alaposan megmossuk, apróra vágjuk és a vajon megfonnyasztjuk. A liszttel meghintjük, ha kih?lt, egy kevés hideg vízzel simára keverjük, majd a karalábé f?z?vizét bes?rítjük vele. (A töltelékeket el?tte kiszedjük és félretesszük.) 3-4 percnyi forralás után a tejfölt a mártásba keverjük, a töltött karalábékat visszahelyezzük bele. Még egyszer felforraljuk és a maradék petrezselyemmel megszórva adjuk asztalra.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 565 kcal / 2362 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY