Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1439 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Salátaleves

Hozzávalók

2 nagy vagy 3-4 kisebb fej saláta
3 gerezd fokhagyma
4 dkg zsír vagy 4 ev?kanál olaj
2 ev?kanál finomliszt

cukor
2 dl tejföl
pár csepp ecet

      A salátákat cikkekre vágva vagy leveleire bontva megmossuk, ha túl nagyok, falatokra tépkedjük. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A megforrósított zsiradékon a lisztet világosra pirítjuk, közben a fokhagymát is hozzáadjuk. Miel?tt színesedni kezdene 1-1,2 liter vízzel fölöntjük. Megsózzuk - egy kevés ételízesít? por is kerülhet bele -, gondolatnyi cukorral ízesítjük. Kevergetve felforraljuk, majd a salátát beleszórjuk. Mindössze 1-2 percig f?zzük, a tejföllel dúsítjuk, és ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük. Langyosan szokás tálalni.


Elkészítési id?: 20 perc.
Egy adag: 247 kcal / 1033 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY