Megjelenítés módja:
 
Előző 1 243 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Kakasjava

Hozzávalók

      40 deka kakastaréjt ha szükséges, megtisztítunk, az esetleges rajta maradt tollakat leszedjük. Ugyanennyi kakasherét leforrázzunk, majd hártyáját lefejtjük. 6-8 deka szalonnát apró kockákra vágunk, és 2 ev?kanálnyi olajon kisütjük. Közben 1 nagyobb fej vöröshagymát megtisztítunk, fölaprítjuk, és a szalonnához adva megfonnyasztjuk. Pirospaprikával meghintjük, egy kevés vizet öntünk rá, és zsírjára sütjük. A kakastaréjt belekeverjük, megpirítjuk, majd egy kevés vízzel fölöntjük. Megsózzuk, ?rölt köménnyel, két gerezd zúzott fokhagymával f?szerezzük, és lefödve, kis lángon félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadunk 15 deka megtisztított, cikkekre vágott gombát, és együtt megpuhítjuk. Legvégül belekeverjük a kakasherét is, amit már csak 2-3 percig f?zünk. Tálaláskor a tetejét meglocsolhatjuk tejföllel. Galuska illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 1 óra.

Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY