Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1185 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Mandulás, epres kosárkák

Hozzávalók

(12 darabhoz)
a tésztához:
25 dkg liszt
5 dkg darált mandula
15 dkg vaj
7 dkg cukor
1 tojássárgája
csipetnyi só
a formák kikenéséhez:
vaj
a krémhez:
1 csomag (5 dkg) f?zni való epres pudingpor
tej és cukor
a tetejére:
60 dkg eper
4-5 dkg vékony lapocskákra vágott mandula
tejszínhab

      A tésztához a lisztet a mandulával, a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával és csipetnyi sóval összegyúrjuk. H?t?szekrényben 1 órán át pihentetjük, majd 12 közepes nagyságú, kivajazott kosárformát kibélelünk vele. Villával megszurkáljuk és süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) kb. 15 percig sütjük. Amikor kih?lt, kiborítjuk, tányérokra rakjuk. Az epres pudingporból az el?írás szerint tejjel és cukorral krémet f?zünk, még melegen a kosarakba töltjük. A megmosott, kicsumázott, fölszeletelt epret rárakjuk és kicsit bele is nyomkodjuk. A vékony lapocskákra vágott mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk, a töltött kosarakra szórjuk. Tálaláskor tejszínhabbal koronázzuk.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc + pihentetés.
Egy adag: 318 kcal / 1330 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY