Megjelenítés módja:
 
Előző 1 696 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tengerek ajándéka

Hozzávalók

40-50 dkg kisebb, konyhakész hering
30 dkg tisztított, konyhakész
rákfarok (fagyasztott is jó)
(nagyobb bevásárlóközpontokban mindkett? kapható)
kb. 1 kiskanál só
kb. 10 dkg liszt
a sütéshez:
2 gerezd fokhagyma
b?ven olívaolaj

      A heringet megkapargatjuk, így ha maradt volna rajta pikkely, biztosan lejön. A fején és a gerinccsontján kívül azokat a szálkákat, esetleg uszonyokat, amik könnyen hozzáférhet?ek, levágjuk. Ezután megmossuk, leszárogatjuk és belülr?l jól besózzuk. A rákokkal nincs különösebb teend?, legfeljebb azokat is kissé besózzuk. Az így el?készített halat és rákot lisztben megforgatjuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, és az olajat ezzel ízesítve fölforrósítjuk. A fokhagymát kiemeljük, és a heringeket 7-8 percig, a rákot 2-3 percig sütjük benne. Végül papírtörl?re szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk. Citrommal díszítve forrón tesszük az asztalra.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 458 kcal / 1915 kJ.
Italajánlat: M?csényi Zöldveltellini `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY