Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1596 1 2 ... 1631  Utolsó


Tejszínes-lik?rös eperkoktél

Hozzávalók

50 dkg eper
6 ev?kanál világos rum vagy tokaji aszú
2 ev?kanál cukor
3 dl tejszín
2 zöldcitrom

      Az epret lecsumázzuk, megmossuk, és 2 szép szemet a díszítéshez félreteszünk. A többit tálba szórjuk, a fele rumot ráöntjük, 1 kanálka cukorral megszórjuk, majd villával egy kicsit összetörjük. Akkor jó, ha maradnak benne nagyobb gyümölcsdarabok, és levet is enged. A tejszínt félig felverjük, majd az egyik zöldcitrom lereszelt héját és kifacsart levét apránként hozzáadjuk. Tovább verjük, de csak krémesnek kell lennie, nem kemény habnak. A másik zöldcitrom héját is lereszeljük, tálaláshoz eltesszük. Ezután húsát cikkekre vágjuk, és négy kis üvegkehely peremén végighúzzuk, így lesz citromos a ?szája?, amit azután a maradék cukorba mártunk (a citromlé nemcsak ízesít, de segítségével tapad rá a poharakra a cukor). Ezután mindegyikbe el?ször rumos epret töltünk, majd a habot ráhalmozzuk. A félretett, félbevágott eperrel és a zöldcitrom reszelt héjával díszítjük.


Elkészítési id?: 10 perc.
Egy adag: 359 kcal / 1501 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY