Megjelenítés módja:
 
Előző 1 174 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Narancsos karottaleves mentával

Hozzávalók

1 narancs
30 dkg karotta
15 dkg újburgonya
1 kis fej vöröshagyma
1 ev?kanál olívaolaj
3 ev?kanál friss mentalevél (lehet friss korianderlevél is, de ez koriandermaggal nem helyettesíthet?!)
1 l zöldségleves
1,25 dl tejszín vagy tejföl
só, ?rölt fehér bors

      A narancsot megmossuk, egyik felér?l a héjat vékonyan lehántjuk - vigyázva, nehogy fehér bels? bundája rajta maradjon -, és gyufaszálnyi darabkákra aprítjuk. Lobogva forró vízzel leforrázzuk, majd sz?r?kanálban hideg vízzel leöblítjük, és félretesszük. Az egész narancsot lehéjazzuk, és a gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, magjait eltávolítjuk. A karottát és az újburgonyát is megtisztítjuk és mindkett?t felkockázzuk. A megtisztított, finomra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, a karottát és a burgonyát rádobjuk és 5 percig folyamatosan kevergetve együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a narancsot, az apróra vágott koriander- vagy mentalevelet, és még néhány percig pároljuk. A levessel felöntjük, és a forrástól számított 10 percig f?zzük. Végül a t?zr?l lehúzva a tejszínnel vagy a tejföllel dúsítjuk, sózzuk, picit megborsozzuk. Tálaláskor tetejét megszórjuk a leforrázott narancshéjjal és menta- vagy korianderlevéllel.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 185 kcal / 774 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY