Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1008 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Camerotai pite

Camerotai piteHozzávalók (12 szelet)

a tésztához: 5 tojás
20 dkg porcukor
1 ev?kanál vaníliás cukor
5 dkg kukorica- vagy burgonyaliszt
6,5 dkg finomliszt
3-5 ev?kanál vermut
a tepsi kikenéséhez: vaj
a krémhez: 2 tojássárgája
2 dl tejszín
1 ev?kanál kukoricaliszt
vagy burgonyaliszt
1 ev?kanál cukor
2 kiskanál vaníliás cukor
1-2 ev?kanál csokoládés
mogyorókrém (nutella)
a tetejére: 1 tojásfehérje
7 ev?kanál porcukor
nagyon apró szem? vegyes cukorka

      A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig verjük. A kétféle lisztet összekeverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével együtt váltakozva a cukros tojássárgájába forgatjuk. Egy kb. 20x30 centis t?zálló tálat vagy kis tepsit kivajazunk, és a masszát egyenletesen belesimítjuk. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 20 percig sütjük; elkészültét a beleszúrt t?vel ellen?rizzük. Ha kész, a formából kiborítva h?lni hagyjuk. Közben a töltelékhez a tojássárgáját a tejszínnel, a liszttel meg a kétféle cukorral összekeverjük. Kis lángon kevergetve s?r?re f?zzük, de vízfürd?re téve is elkészíthetjük. Ha kih?lt, a nutellával ízesítjük. A tésztát lapjában kettéhasítjuk, a vermuttal meglocsoljuk, majd a krémmel megkenjük és a másik lapot ráborítjuk. A mázhoz a tojásfehérjét a porcukorral és 1 ev?kanál vízzel kevergetve megmelegítjük, a tetejére kenjük, végül a cukorkával megszórva dermedni hagyjuk


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 280 kcal / 1171 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji Aszú 5 puttonyos `88.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY