Megjelenítés módja:
 
Előző 1 224 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Fekete cseresznyés sült csirke

Hozzávalók

2 kis csirke
5-6 dkg olvasztott vaj
1 ev?kanál kristálycukor
só, ?rölt fehér bors
a mártáshoz:
5-6 dkg vaj
3 ev?kanál finomliszt
fél pohár muskotályos fehérbor
2 dl csirkehúsleves
1 dl tejszín
50 dkg kimagozott fekete cseresznye

      A csirkéket négyfelé vágjuk, és olvasztott vajjal megkenjük, cukorral finoman meghintjük, megsózzuk, megborsozzuk. El?melegített süt?ben közepes lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 175 °C) 40-45 percig sütjük. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet belekeverjük és 2 percig pirítás nélkül sütjük. A csirkehúslevessel felengedjük, majd a bort is beleöntjük. Felére beforraljuk, a tejszínt hozzáadjuk, és gyöngyözve, lassan addig forraljuk, amíg bes?r?södik. Végül a feketecseresznye-szemeket belekeverjük és átforrósítjuk. A sült csirkét egy nagy tálra fektetjük, ráöntjük a mártást és tálaljuk.


Elkészítési id?: 50 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY