Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1517 1 2 ... 1631  Utolsó


Kókuszos csirke cseresznyemártásban

Hozzávalók

1 konyhakész csirke

?rölt bors
5 dkg vaj
4 ev?kanál kókuszreszelék
50 dkg cseresznye
1 dl meggyszörp vagy 10 dkg meggy
2 ev?kanál cukor
1 dl vörösbor (legjobb a meggybor)
1 csapott ev?kanál étkezési keményít?

      A csirkét 8 részre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és a vajon körös-körül megpirítjuk, közben a kókuszreszeléket is rászórjuk. Ezután tepsibe fektetjük. A cseresznyét kimagozzuk, a felét a meggyszörppel turmixoljuk és a húsra öntjük (ha friss meggyel készítjük, akkor azt a cukorral turmixoljuk). A bort is rálocsoljuk. Süt?ben, közepes lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) úgy 45 percig sütjük. Félid?ben a húst átforgatjuk. Amikor kész, a csirkét lecsöpögtetve félretesszük. Visszamaradó levébe szórjuk a maradék gyümölcsöt, 6-8 percig f?zzük, végül egy kevés hideg vízzel simára kevert keményít?vel s?rítjük. Köretnek rizs illik hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra.

Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY