Megjelenítés módja:
 
Előző 1 572 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Derített palócleves

Hozzávalók

80 dkg bárány- vagy faggyúmentes birkalapocka
1-1 ev?kanál vaj és olaj
só, ?rölt bors
50 dkg zöldbab
15 dkg szárzeller
40 dkg burgonya
15 dkg sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2-3 kisebb paradicsom
3 szál újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 l birkacsontleves (más csontból is jó)
2 babérlevél
2-3 szál friss tárkony
1 ág friss majoránna

      Az esetleges faggyús részeit?l alaposan megtisztított, megmosott húst kis kockákra vágjuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a zöldbabot és a szárzellert kétcentis darabokra, a burgonyát, a sárgarépát, a vöröshagymát és a paradicsomot kis kockákra, az újhagymát karikára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A húst a vaj és az olaj keverékén 5-7 percig pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy leveses fazékba átöntjük. A vöröshagymát és a fokhagymát a hús visszamaradt zsiradékán üvegesre pároljuk, majd a húshoz adjuk. A fazék tartalmát a csontlevessel felöntjük, a babérlevelet egy szem burgonyával együtt beledobjuk, és közepes lángon, lefödve kb. 40 percig f?zzük. Ezután a paradicsom kivételével az összes zöldséget a csontlevesbe szórjuk és kb. 15 percig közepes lángon tovább f?zzük, közben sóval, ?rölt borssal f?szerezzük. A megmosott tárkony- és majoránnaleveleket szárukról lecsipkedjük, az újhagymával és a paradicsommal együtt a leveshez adjuk, és további 5 perc alatt készre f?zzük. Ha kell utánasózzuk, borsozzuk.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 364 kcal / 1525 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY