Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1349 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Zöldkenyér

Hozzávalók

5 dkg zsenge, vékony sötétzöld zöldbab
1 kiskanál finom olaj
25 dkg natúr krémsajt vagy ömlesztett sajt
kiskanálnyi friss mentalevél
só, ?rölt bors
8-10 dkg olajos tonhal
1 konzerv ajókafilé vagy 1 mokkáskanál szardellapaszta
5 kiskanál majonéz
15 dkg rokfort vagy más kéksajt
4 salátalevél
4 ujjnyi vastag szelet
szögletes rozskenyér
fél-fél csokor metél?hagyma és kakukkf?
petrezselyem

      A megtisztított, apróra vágott zöldbabot lobogva forró sós vízben puhára f?zzük. Sz?r?kanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük, tálba szórjuk. Az olívaolajjal meglocsoljuk, és 5 deka krémsajttal, egy mokkáskanálnyi finomra vágott, friss mentalevéllel, pici sóval, meg ?rölt borssal összekeverjük. A tonhalról az olajat lecsöpögtetjük, másik tálban az ajókafilével együtt villával összetörjük, és 3 ev?kanál majonézzel eldolgozzuk. A puha rokfortot az apróra vágott salátalevéllel simára keverjük. A sajtos zöldbabkrémmel egy szelet kenyeret megkenünk, a következ?t ráfektetjük, erre tonhalas massza kerül, a harmadikra pedig a rokfortos krém. A negyedik szelet kenyérrel befedjük a tortácskát. A maradék krémsajtot, majonézt, finomra aprított metél?hagymát kikeverjük, és a kenyértortácska minden oldalát egyenletesen bekenjük vele. Tetejét és oldalait felaprózott menta, kakukkf? és petrezselyem keverékével megszórjuk. Legalább 2 órára h?t?szekrénybe tesszük, miel?tt éles késsel kisujjnyi szeletekre vágva kínáljuk.


Elkészítési id?: 30 perc + h?tés.
Egy adag: 806 kcal / 3368 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY