Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1066 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Falusi lepény

Hozzávalók (10 szelet)

a tésztához:
33 dkg finomliszt
3 tojássárgája
10 dkg cukor
12,5 dkg vaj
3-4 kiskanál jéghideg víz
csipetnyi só
a töltelékhez: 3 tojássárgája
10 dkg cukor
2 ev?kanál finomliszt
2,5 dl tej, 10 dkg étcsokoládé
0,5 dl maraschino lik?r
25 dkg ricotta (túróhoz hasonló olasz natúr sajt)
csipetnyi ?rölt fahéj
1 citrom reszelt héja
a tetejére: kb. 2 tojásfehérje
porcukor

      A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és letakarva legalább 1 órára, de még jobb, ha egész éjszakára h?t?szekrénybe tesszük. A töltelékhez a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Vízfürd?be állítjuk és kevergetve addig f?zzük, amíg jól bes?r?södik (olyan lesz, mint egy kemény vaníliakrém). Az étcsokoládét beletördeljük, a lik?rrel meglocsoljuk, és kevergetve 1-2 percig addig f?zzük, amíg a csokoládé elolvad benne. A t?zr?l levéve az áttört ricottát, a fahéjat és a citromhéjat belekeverjük, de néhány csepp citromlével is ízesíthetjük. Egy kb. 25 centi átmér?j? kerek tortaforma alját és oldalát a tésztával kibéleljük úgy, hogy egy kicsit túllógjon a szélén. A csokoládés sajtkrémmel megtöltjük, tetejét a kissé felvert (inkább csak habosított) tojásfehérjével jól körbekenjük, a kihajló tésztát ráborítjuk. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 40 percig sütjük. Ha kih?lt, porcukorral jól meghintjük. Tejszínhabbal is szokás díszíteni.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 466 kcal / 1948 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji Aszú 6 puttonyos `88.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY