Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1623 1 2 ... 1631  Utolsó


Rózsalekvár

Hozzávalók

1 alma
1 kg rózsaszirom
70 dkg cukor
1 citrom leve

      Az almát gerezdekre vágjuk, magházát kimetsszük, húsát 7 deci vízzel pépesre f?zzük. Ezután levét lesz?rjük, a rózsaszirom felét beleszórjuk, összekeverjük, és két órán át áztatjuk. Ismét egy fazékba sz?rjük, a cukrot hozzáadjuk, és addig forraljuk, amíg teljesen elolvad benne. A citromlevet belecsorgatjuk, s a maradék rózsaszirmot hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve addig f?zzük, amíg tányérra cseppentve megdermed. Még melegen üvegekbe töltjük, lezárjuk, és szárazg?zben hagyjuk kih?lni. Frissen, langyosan is nagyon finom.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY