Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1156 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Körtés rétes

Körtés rétesHozzávalók

45 dkg körte
2 ev?kanál mazsola
2 ev?kanál cukor
csipetnyi ?rölt fahéj
1/2 citrom leve
3 ev?kanál körtepálinka vagy rum
15 dkg briós vagy kalács
1 csomag 4 lapos réteslap
20 dkg áfonyabef?tt
a lapok megkenéséhez
és a tepsi kikenéséhez:
olvasztott vaj vagy margarin
a tetejére: porcukor

      A körtéket meghámozzuk, elnegyedeljük, magházukat kimetsszük, majd húsukat vékony szeletekre vágjuk. A mazsolát folyó vízben jól megmossuk és lecsöpögtetjük. A körteszeleteket és a mazsolát a cukorral, a fahéjjal, a citromlével és a körtepálinkával összekeverjük. Kb. fél órán át érlel?dni hagyjuk. Ezután a brióst apró kockákra vágjuk és szintén belekeverjük. A süt?t 190 °C-ra el?melegítjük. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára fektetjük, olvasztott vajjal megkenegetjük és egy másik lapot ráborítunk. A körtés töltelék felét a harmadán elsimítjuk, a szabadon maradt tésztát az olvasztott vajjal még egyszer megkenjük. A rétest a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük, és egy kivajazott süt?lapra csúsztatjuk. A maradék réteslapokkal és töltelékkel ugyanígy járunk el, majd a két tekercset még egyszer olvasztott vajjal megkenjük és forró süt?be tolva, kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük. A süt?b?l kivéve olvasztott vajjal újra átkenjük, majd 5-10 percig állni hagyjuk. Ezután csinos szeletekre vágjuk, porcukorral meghintve, az áfonyabef?ttel tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 370 kcal / 1560 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji Sárgamuskotály `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY