Megjelenítés módja:
 
Előző 1 214 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Csirkemell fokhagymás cukkinivel és kukoricacsókka

Hozzávalók

60 dkg csirkemellfilé
fél kiskanál csemege pirospaprika
fél mokkáskanál ?rölt bors
1 csapott kiskanál só
4 ev?kanál olaj
1 mokkáskanál finomliszt
fél csokor petrezselyem
80 dkg cukkini
6 dkg vaj
fél mokkáskanál ételízesít? por
2 gerezd fokhagyma
a kukoricacsókhoz:
1 liter tej
20 dkg kukoricadara
só, ?rölt bors
5 dkg vaj

      A csirkemellet kisujjnyi csíkokra vágjuk, és pirospaprika, bors és só keverékébe forgatjuk. A forró olajon 4-5 perc alatt kevergetve megpirítjuk. A liszttel meghintjük, kb. 1 deci vizet ráöntünk. Épp csak 1 percig forraljuk, majd a fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. A cukkinit megmossuk, végét levágjuk, törzsét hosszában elnegyedeljük. Ezután fölszeleteljük, a fölolvasztott vajon 3-4 percig sütjük, az ételízesít?vel meg a zúzott fokhagymával f?szerezzük. A kukoricacsókhoz a tejet fölforraljuk, a darát beleszórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, kevergetve 3-4 percig f?zzük, majd lefödve duzzadni hagyjuk. Ha kész, a vajat beledobjuk, majd a masszát csillagcsöves habzsákba töltjük. Egy kivajazott tepsire csinos kis halmokat nyomunk bel?le, végül forró süt?ben vagy grillsüt?ben a tetejét kissé megpirítjuk. Ha nincs habzsákunk vagy id?nk, kedvünk bíbel?dni vele, a megduzzadt darából kiskanállal is rakhatunk halmokat a tepsire. Tetejüket villa hegyével megcifrázhatjuk. Tálaláskor a csirkét tálra szedjük, levével meglocsoljuk. A fokhagymás cukkinivel meg a kukoricacsókkal körítjük.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 744 kcal / 3109 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY