Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1022 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Csudafinom csokitorta

Csudafinom csokitortaHozzávalók (8 szelet)

6 nagy tojás
30 dkg cukor
25 dkg étcsokoládé
30 dkg teavaj
10 dkg finomliszt
5 dkg darált mandula
néhány csepp vanília- és mandula-
aroma (ezek el is maradhatnak)
a forma kikenéséhez: vaj
a tálaláshoz: porcukor
1. A tojások sárgáját egy tálban a cukorral ha lehet elektromos habver?vel s?r?n folyósra verjük. Akkor jó, ha állaga a tartármártáshoz hasonló. A csokoládét és a vajat vízg?z fölött épp csak fölolvasztjuk, vigyázva arra, nehogy nagyon felforrósodjon. 2. A cukros tojásba öntjük, majd a liszttel elkevert mandulát is beleszórjuk, az aromát is belecsöpögtetjük. 3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal az el?z?kbe forgatjuk. Egy 24 centi átmér?j? tortaformát kivajazunk, a tésztát egyenletesen belesimítjuk. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 50 percig sütjük. 4. Elkészültét a beleszúrt húst?vel ellen?rizhetjük. Akkor jó, ha nem tapad rá massza. A formában hagyjuk kih?lni, végül cikkekre vágva, porcukorral esetleg cukrozott kakaóporral is meghintve tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 666 kcal / 2784 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji Aszú 6 puttonyos `83.

Jótanács: Igazi ünnepi tortává varázsolhatjuk, ha csokoládémázzal is bevonjuk. Ehhez 12,5 dkg étcsokoládét 5 deka vajjal fölolvasztunk, majd belekeverünk 2 ev?kanál azonnal oldódó kávét. Kissé h?lni hagyjuk, majd a torta tetejére és oldalára kenjük. Tejszínhabbal is díszíthetjük..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY