Megjelenítés módja:
 
Előző 1 643 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Kukoricás hal zöldbabbal

Hozzávalók

60-70 dkg tengeri halfilé
1 ev?kanál só
40 dkg zöldbab
40 dkg tejes bébikukorica
1 szál póréhagyma
1 dl olaj (lehet?leg olíva)
1 ágacska friss zsálya
késhegynyi ?rölt fehér bors

      A halfilét egyforma, kb. 5-6 centis lapocskákra vágjuk, megsózzuk, és fóliával lefedve a h?t?szekrénybe tesszük. A megtisztított zöldbabot 2 centis darabokra metéljük, a bébikukorica csuhéját és bajuszát eltávolítjuk. Mindkét zöldséget külön-külön lobogva forró, sós vízben 10 percig f?zzük, lesz?rjük, lecsöpögtetjük. A pórét megtisztítjuk, fehér részét és a zöldb?l egy keveset vékonyra felkarikázunk, és serpeny?ben a fele olajon megfuttatjuk. A zöldségeket hozzáadjuk, a megmosott, lecsipkedett zsályalevelekkel f?szerezzük, sózzuk, borsozzuk, és a serpeny?t id?nként megrázogatva kb. 8 perc alatt megsütjük. A maradék olajat megforrósítjuk, és a halszeletkéket mindkét oldalukon szép pirosra pirítjuk benne. Tálaláskor a zöldségragut a tányérokra halmozzuk, a halszeleteket rárakjuk, és friss zsályalevéllel díszítjük.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 585 kcal / 2445 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY