Megjelenítés módja:
 
Előző 1 817 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tejes kukorica túrós, leveles tésztában

Hozzávalók

(4-8 személyre)
25 dkg száraz túró
15 dkg puha vaj
2 púpozott ev?kanál éleszt?
5 ev?kanál szezámmag

25 dkg teljes ki?rlés? búzaliszt
fél-fél mokkáskanál ?rölt köménymag és koriandermag
8 cs? tejes kukorica
1 tojás
a mártáshoz:
1,5 dl tejszín
5 ev?kanál joghurt
3 kiskanál
közepesen er?s mustár
1 cs? piros szín? paprika
a tészta nyújtásához:
liszt
a sütéshez:
margarin

      A túrót a vajjal, az éleszt?vel, a szezámmaggal és késhegynyi sóval jól összedolgozzuk. A lisztet az ?rölt f?szerekkel megkeverjük. A puha tésztát 4-12 órán át hideg helyen, lefedve állni hagyjuk. A kukoricacsövekr?l a csuhét és a bajuszt eltávolítjuk, torzsáját levágjuk. A csöveket nem kell megmosni, mert a természet jól becsomagolta azokat, és nem szabad megsózni, megf?szerezni, nehogy túl sok vizet szívjanak magukba, a nedvességt?l ugyanis a tészta elveszti ropogósságát. A süt?lapot margarinnal kikenjük, a süt?t 200 ?C-ra el?melegítjük. A tésztát megfelezzük, az egyik adagot visszatesszük a hidegre. A másikat vékonyan belisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra és szögletes formájúra nyújtjuk, majd 4 egyenl? darabra vágjuk. A tojást simára keverjük, és a tésztalapok széleit bekenjük vele. Mindegyik darabra egy cs? kukoricát fektetünk, és gondosan ?becsomagoljuk?, széleit jól összenyomkodjuk. Tetejüket is megkenjük tojással, a maradék szezámmaggal megszórjuk, és egy kicsit bele is nyomkodjuk. A csomagokat a megkent süt?lapra sorakoztatjuk. A maradék tésztával és kukoricával is ugyanígy járunk el. A kukoricacsomagokat a süt?ben 30-35 percig sütjük. Akkor jó, ha tészta már világosbarnára pirult, és ropogós. Amíg a tészta sül, elkészítjük a mártást, amihez a tejszínt a joghurttal és a mustárral simára keverjük. A paprikát kicsumázzuk, egészen apró kockákra vágjuk és (egy kevés kivételével, amit a díszítéshez félre teszünk) a mártásba keverjük, és megsózzuk. Mártásoscsészébe töltjük, és a félretett paprikakockákkal megszórjuk. El?ételként, vendégváróként, de akár önálló vacsoraként is megállja a helyét.


Elkészítési id?: 1 óra 15 perc + a tészta pihentetése.
Egy adag: 520 kcal / 2147 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY