Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1038 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Dinnyés túrópástétom

Hozzávalók

(6 személyre)
2 lap zselatin
2 dl tejszín
50 dkg tehéntúró
1 csokor friss menta
só, ?rölt bors
1 nagy gerezd görögdinnye
1 ev?kanál citromlé
12 vékony szelet nyersfüstölt sonka
a ?körethez?:
1 nagy, zöldhúsú sárgadinnye
friss mentalevél

      A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a tejszínt apránként belecsorgatjuk, és kis lángon folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik. Kissé kih?tjük, a túrót és az apróra vágott mentalevelet belekeverjük, csipetnyit megsózzuk, és frissen ?rölt borssal f?szerezzük. A görögdinnye héját levágjuk, húsát kimagozzuk, és karalábévájóval kis gömböket vágunk ki bel?le. A dinnyegolyókat a citromlével együtt a zselatinos túróhoz keverjük. Egy nagyobb pástétomformát hideg vízzel kiöblítünk, és el?bb folpackkal, majd a sonkaszeletekkel kibéleljük úgy, hogy mindkett? túllógjon a forma szélén. A dinnyés túrót egyenletesen belesimítjuk, és el?bb a kilógó sonkaszeletekkel, majd a folpackkal gondosan betakarjuk. H?t?szekrényben legalább 2-3 órán át dermesztjük. Tálaláskor a fóliát kihajtjuk, a formát hirtelen mozdulattal tálra borítjuk, és a pástétomról leemeljük. Végül az egész fóliát óvatosan lehúzzuk róla. Éles késsel kétujjnyi vastagra szeleteljük Sárgadinnyegolyókkal körítjük, és friss mentalevelekkel díszítjük. Pompás nyári vacsora!


Elkészítési id?: 40 perc + h?tés.
Egy adag: 564 kcal / 2358 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY