Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1234 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Padlizsántorta

Hozzávalók

(6 személyre)
20 dkg f?tt rizs
40 dkg mélyh?tött leveles vajastészta
3-4 ev?kanál olaj
1 nagy padlizsán
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg friss parajlevél
4 tojás
10 dkg Anikó sajttal helyettesíthet?
4 dkg reszelt parmezán
4 ev?kanál natúr joghurt
6 ev?kanál zsíros tej
só, ?rölt bors
a nyújtáshoz:
liszt

      A rizst a dobozon olvasható el?írás szerint sós vízben megf?zzük, majd lecsöpögtetjük. Amíg a rizs f?, a süt?t 180 °C-ra (légkeveréses süt?nél 165 °C) el?melegítjük. A felengedett tésztát belisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, majd egy kb. 25 centi átmér?j? tortaformát kibélelünk vele. Az alját villával megszurkáljuk, és 10-12 perc alatt halványsárgára (tehát félkészre) sütjük. Közben a padlizsánt megmossuk, héjastól felkarikázzuk, és serpeny?ben 2-3 ev?kanál olajon a szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörl?re szedve lecsepegtetjük. (A sütés kezdetekor több olajra is szükségünk lehet, de amikor a padlizsán már puhul, az olajat kiengedi magából.) A hagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Mindkett?t a padlizsán sütésekor visszamaradt olajba szórjuk, és kevergetve üvegesre sütjük. Ha szükséges, az olajat pótoljuk. Az alaposan megmosott, megtisztított parajt éles késsel finomra vágjuk. A tojásokat felverjük, a parajt, a kézzel összemorzsolt sajtot, a parmezánt, a joghurtot, a tejet meg a párolt hagymát hozzáadjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd alaposan összekeverjük. A rizst egyenletesen a félig sült tésztára simítjuk. Néhány padlizsánszeletet félreteszünk a díszítéshez, a maradékkal a rizst betakarjuk. A spenótos-sajtos-tojásos keveréket a padlizsánra simítjuk, és a félretett szeleteket a tetején elrendezzük. A süt?ben 200 °C-on (légkeveréses süt?ben 185 °C) 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen vagy hidegen tortaszer?en felszeletelve tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 1146 kcal / 4789 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY