Megjelenítés módja:
 
Előző 1 896 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Loknis paradicsom

Hozzávalók

20 dkg vékony, rövid csavart tészta

4 egészen nagy, húsos paradicsom
2 ev?kanál majonéz
4 ev?kanál joghurt
1 gerezd fokhagyma
1-2 ev?kanál fehérborecet
1 csokor zöldf?szer (lehet petrezselyem, kapor, metél?hagyma vagy bazsalikom)

      A tésztát lobogva forró, sós vízben megf?zzük (vigyázva, hogy ne legyen túl puha), majd lesz?rjük, leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük, és a tetejükb?l egy vékony ?kalapot? levágunk, amit felaprítunk. A paradicsomok magos belsejét kiskanállal kivájjuk (nem kell eldobni, valamilyen pörkölt jelleg? ételbe kiválóan felhasználható), üregüket kissé megsózzuk, megborsozzuk. A majonézt és a joghurtot összekeverjük, a zúzott fokhagymával, a borecettel, sóval és borssal kellemesen pikánsra ízesítjük. A zöldf?szert apróra vágjuk és ezt is hozzáadjuk. A kih?lt tésztát és a felaprított paradicsomot ebbe a mártásba forgatjuk, megkóstoljuk, ha kell utánasózzuk, borsozzuk, majd a paradicsomok üregébe töltjük úgy, hogy a tésztacsíkok itt-ott kikandikáljanak. Zöldf?szerlevelekkel díszítjük.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 267 kcal / 1116 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY