Megjelenítés módja:
 
Előző 1 586 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Friss paradicsomleves

Hozzávalók

1,5 kg paradicsom
1 szál zellerzöld
1 kis fej hagyma
5 dl átsz?rt húsleves (leveskockából is jó)
só, ?rölt bors
cukor
1 ev?kanál olaj
2 ev?kanál liszt
betétnek:
rizs vagy apró levestészta

      A megmosott, kicsumázott paradicsomot a zellerzölddel és a hagymával a húslevesben teljesen puhára f?zzük, majd átsz?rjük, és vízzel 1,2 liternyire egészítjük ki. Ízlésünk szerint sóval, borssal, leheletnyi cukorral ízesítjük. Hagyományos módon az olajból, lisztb?l készített rántással bes?rítjük. Betétnek rizst vagy apró tésztát f?zünk bele. Megpróbálkozhatunk azzal, hogy a rántást elhagyjuk bel?le, s helyette a paradicsom és a húsleves arányának szabályozásával elérhetjük a krémleves-s?r?séget. Erdélyben babérlevéllel is f?zik, s van, aki húsleves helyett vízzel készíti.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 240 kcal / 1003 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY