Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1466 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Uborka-saláta krémleves

Hozzávalók

1 közepes vöröshagyma
1 (kb. 40 dkg-os) kígyóuborka
1 közepes fej friss, ropogós saláta
1 ev?kanál olaj
1 l szárnyashúsleves (leveskockából is készülhet)
1 kiskanál só
késhegynyi ?rölt bors
1 kis csokor metél?hagyma
2 dl natúr joghurt

      A hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, az uborkát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk, a salátát alaposan megmossuk, leszárogatjuk és leveleit laskára tépkedjük. Fazékban az olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, az uborkát és a salátát rádobjuk, majd 2-3 percig együtt pároljuk. A húslevessel felöntjük, és 10 percig f?zzük. Sózzuk, borsozzuk, az apróra vágott metél?hagyma felével ízesítjük. A t?zr?l levéve merül?mixerrel pépesítjük, és ha kissé kih?lt, habver?vel folyamatosan kevergetve a joghurtot belecsorgatjuk. Uborkaszeletekkel és a maradék metél?hagymával megszórva tálaljuk. Kis tálkában hideg joghurtot kínálhatunk hozzá.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 166 kcal / 693 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY