Megjelenítés módja:
 
Előző 1 674 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sárgaborsókrém-leves

Hozzávalók

20 dkg sárgaborsó
3 szál újhagyma
1 vastagabb sárgarépa
1 csokor metél?hagyma
4 ev?kanál olaj
1 kiskanál só
1 késhegynyi ?rölt fehér bors
1 ev?kanál mustár
1 dl tejszín
a tálaláshoz:
8 ev?kanál pirított zsemlekocka

      A sárgaborsót a f?zést megel?z? este hideg vízbe áztatjuk. F?zés el?tt az újhagymát, a sárgarépát és a metél?hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és az el?bbieket karikákra, az utóbbit finomra vágjuk. Az újhagymát a sárgarépa-karikákkal, a metél?hagyma felével az olajon megfuttatjuk, és a sárgaborsót beleszórjuk. Sóval, ?rölt borssal, mustárral ízesítjük. 1 liter vízzel felengedjük, és lefedve 30 percig f?zzük. Ha minden zöldség puha, merül?mixerrel pépesítjük, és habver?vel folyamatosan kevergetve a tejszínt vékony sugárban hozzáöntjük. Ismét felforraljuk, de már nem f?zzük. Tányérokba merjük, megszórjuk a pirított zsemlekockákkal és a maradék metél?hagymával.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 304 kcal / 1285 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY