Megjelenítés módja:
 
Előző 1 106 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sonkás mangoldszár

Hozzávalók

80 dkg mangoldlevél nyél
20 dkg gépsonka
2 ev?kanál olaj
1 csapott kiskanál só
1 csapott mokkáskanál
?rölt fehér bors
1 dl száraz fehérbor

      A mangoldlevél-nyeleket a spárgához hasonlóan burgonyahámozóval megtisztítjuk, és lobogva forró, sós vízben 4 percig f?zzük. Lesz?rjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A sonkát apró kockákra vágjuk, serpeny?ben az olajon pirosra sütjük. A mangoldszárat hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk, a bort aláöntjük, és rázogatva készre pirítjuk. Piríthatunk még sonkakockát a tetejére. Aki szereti, tálaláskor egy kanálka tejfölt is locsolhat rá. Friss kenyérrel igazi könny?, nyári vacsora.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 208 kcal / 869 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY