Megjelenítés módja:
 
Előző 1 116 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Szalonnás mangold

Hozzávalók

70 dkg mangold
1-1 kiskanál só és szódabikarbóna
20 dkg húsos füstölt szalonna
1 csapott mokkáskanál ?rölt fehér bors
1 dl száraz fehérbor

      A mangoldleveleket b? vízben megmossuk, lecsepegtetjük, majd lobogva forró, sós-szódabikarbónás vízben 2 percig f?zzük. Lesz?rjük, lecsöpögtetjük, félretesszük. A szalonnát apróra kockázzuk, közepes t?zön megpirítjuk, a mangoldot rádobjuk, és rázogatva összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, a borral felöntjük, és nagy lángon, 5-6 perc alatt összepirítjuk. Tálaláskor ropogós szalonnapörccel megszórhatjuk. Friss kenyérrel kínáljuk.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 242 kcal / 1010 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY