Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1290 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Sörös ropogós

Hozzávalók

(25-30 darabhoz)
52 dkg finomliszt
10 dkg cukor
5 tojás
0,5 dl pilseni típusú sör
0,8 dl tejszín
10 dkg vaj vagy margarin
1 kiskanál reszelt narancshéj

a sütéshez: olaj
a tetejére: porcukor

      50 deka lisztet deszkára halmozunk, közepébe mélyedést nyomunk, a cukrot beleszórjuk, a tojásokat beleütjük, a sört, a tejszínt és az olvasztott vajat belegyúrjuk. Sóval és reszelt narancshéjjal ízesítjük. Tálba tesszük, majd letakarva h?t?szekrényben egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap a maradék liszttel beszórt gyúródeszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval kb. 10 centis rombusz alakú darabokra vágjuk. Még 15 percig pihentetjük, majd forró olajban, mindkét oldalukat aranysárgára, ropogósra sütjük. Közben a tésztácskák kissé meg is ?híznak?. Konyhai papírtörl?re szedve lecsöpögtetjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.


Elkészítési id?: 30 perc + pihentetés + sütés.
Egy adag: 134 kcal / 560 kJ.
Italajánlat: sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY