Megjelenítés módja:
 
Előző 1 447 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Marhapörkölt sörmester módra

Hozzávalók

80 dkg sovány marhalábszár
1 közepes vöröshagyma
0,5 dl olaj
2 ev?kanál cukor
1 üveg világos sör
10 szem borókabogyó
1 kiskanál egész fekete bors
2 babérlevél
1-1 mokkáskanál morzsolt kakukkf?, rozmaring és majoránna
2-3 ev?kanál mustár
1 csokor petrezselyem

      A megmosott, leszárogatott húst 2 centis kockákra vágjuk, a hagymát lehéjazzuk, és finomra aprítjuk. A hagymát fazékban a forró olajon üvegesre pároljuk, a cukorral megszórjuk és kevergetve karamellizáljuk, majd fél deci sörrel felöntve 10 percig f?zzük. Közben a húst serpeny?ben egy ev?kanál olajon hirtelen megpirítjuk, és a karamellizált hagymához adjuk. Annyi sörrel öntjük fel, hogy a húst ellepje. A borókát, a borsot és a babérlevelet teatojásba vagy kis gézbatyuba téve beledobjuk. A kakukkfüvet, a rozmaringot és a majoránnát beleszórjuk, a mustárt is hozzáadjuk, és a megmosott, jól összekötözött petrezselyemcsomót egészben beletesszük. Félig lefedve f?zzük, hogy a felhabzó sör nehogy kifusson. Ha habját elf?tte, egy deci hideg vizet öntünk hozzá, és megsózzuk. Id?nként megkeverve addig f?zzük, amíg a hús megpuhul. Vigyázzunk, hogy mindig annyi leve legyen, amennyi épp ellepi! Az elpárolgó levet sörrel pótoljuk. Ha a hús puha, a fed?t levesszük, a petrezselymet és a f?szerzacskót kidobjuk bel?le, és nagyobb lángon, kevergetve addig f?zzük, amíg az illatos, sötétbarnás szín? mártás a húson bes?r?södik. Hagymás tört burgonyával a legfinomabb. Bográcsban, szabad t?zön is elkészíthet?.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 477 kcal / 1993 kJ.
Italajánlat: sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY