Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1609 1 2 ... 1631  Utolsó


Fahéjas körtebef?tt

Hozzávalók

1 tasak bef?tt tartósító
50 dkg cukor
2 citrom leve
egész fahéj
szegf?szeg
3 kg körte

      A bef?tt tartósítót egy lábosban másfél liter vízzel és a cukorral elkeverjük. A citromlevet beleöntjük, és ízlésünk szerint fahéjjal, szegf?szeggel ízesítjük. T?zre tesszük, és ha forr, a meghámozott, negyedekre vágott, magházától megszabadított körtét félkilónként beleszórjuk. Megvárjuk, amíg a szirup újra forrni kezd, és ekkor a gyümölcsöt sz?r?kanállal óvatosan, nehogy összetörjön bef?ttes üvegekbe szedjük. Ha az összes körte üvegekbe került, a szirupot még egyszer felforraljuk, és azon forrón a gyümölcsökre sz?rjük. Lezárjuk, és szobah?mérsékleten hagyjuk kih?lni, csak azután tesszük a kamrába.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY